LFcoaching sluit aan, stemt af en is duidelijk naar kinderen

Coaching

In het werken met kinderen en jong volwassenen speelt mijn coach hond vaak een belangrijke rol. Honden doen namelijk hetgeen waar kinderen behoefte aan hebben. Zonder oordeel, iedereen nemen zoals hij of zij is, zonder eigen agenda. De hond haakt intuïtief aan op het leertempo van je kind. Thema’s die vaak in mijn coachpraktijk aan de orde komen zijn:

  • Mijn kind is bovenmatig angstig.
  • Pubers en het ontdekken van hun grenzen in het sociale verkeer.
  • Jong volwassenen die worstelen met opgekropte boosheid, angst en/of verdriet.

Angst voor honden

Als je kind door zijn angst voor honden niet meer buiten speelt, niet meer op bezoek gaat en zonder te kijken de straat oversteekt bij het zien van een hond, word hij of zij beperkt. Deze beperking strekt verder als jullie als gezin niet naar het bos, strand of een restaurant kunnen vanwege de aanwezigheid van honden. Dit is voor niemand fijn.

De behoeften en mogelijkheden van je kind in een angst voor honden traject zijn het uitgangspunt. Je kind doet kennis op over honden en hondengedrag. Krijgt inzicht in eigen handelen en leert omgaan met verschillende ‘honden-situaties’. En zodra je kind eraan toe is maakt hij of zij kennis met de hond. Met mijn hond kan je kind al nieuwe vaardigheden in de praktijk uitproberen.

Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.